Ingredience:
avokádo, rajče, limetka, plechovka kvalitní salsy, olivový olej, špetka soli.
Jak se dostat do avokáda:
Avokádo si rozkrojíme na půlky. Do pecky, která zůstala v jedné z nich, zaseknete nůž a pootočíme s ním. Pecka se s nožem uvolní. Složitější někdy bývá dostat tu pecku z nože. Pozor, nezraňte se. Pecka klouže a drží se pevně. Po souboji s peckou, uchopíme avokádovou půlku a nožíkem do ní vyryjeme mřížky. Lžičkou vyškrábneme avokádo do mističky.
Guacomole:
Nakrájené rajče s avokádem rozmačkáme a pokapeme limetkovou šťávu. Smícháme se salsou a špetkou soli. Hotovo.
Pokud zvládnete připravit dobré Guacomole, můžete se vdávat.
Někdo do směsi přidává cibuli, pepř a petrželku. Já to dělám bez cibule, protože přebíjí ostatní chutě. Ale petrželka a čerstvě namletý pepř má něco do sebe.